Який солод потрібний для браги?

У ферментованому солоді з'являється стійкий аромат хліба (і він добрий для наполягання), але в нього зникає можливість розщепити крохмаль до цукру. Тому для приготування браги та оцукрювання крохмалевмісної сировини потрібен тільки не ферментований солод.

З пшениці та зеленого солоду виходить м'який самогон з легким солодким присмаком, жито та овес вносять нотки жорсткості, ячмінь – пивні тони та аромат віскі. Справжній солодовий самогон бажано робити без цукру.

Ми рекомендуємо купити готову суміш, щоб Брага виготовлялася на основі якісної та виключно гарної сировини. Солод – 3 кг. Вода 20 літрів. Цукор – 2 кг.

Навіщо дроблять солод? Перед затиранням, тобто змішуванням солоду з водою, солод необхідно роздробити. Подрібнюють зерно солоду для того, щоб звільнити його борошнисте тіло від оболонки, зробивши це тіло доступним для дії води.

Оцініть статтю