Скільки виморожувати рибу від опісторхозу?

– Виморожувати при температурі – 30 градусів Цельсія і нижче протягом 48 годин з наступним швидким розморожуванням у теплому приміщенні. Теплові способи обробки найнадійніші, і їм слід віддавати перевагу.

Гельмінти гинуть при високих температурах та заморожуванні. Перед вживанням у їжу рибу слід ретельно просмажувати, варити чи витримати у морозилці щонайменше 3 діб. При засолюванні рибу слід витримувати у солоному розсолі протягом 2 тижнів.

Уникнути опісторгоспу допоможе варіння риби не менше 15 хвилин або смаження 20 хвилин, обов'язково в маслі та в розпластаному вигляді. Солити дрібну рибу коштує 14 днів, велику, довжиною понад 25 см – 40 днів. на кожні 10 кг риби слід використовувати 2 кг солі.

Не може бути джерелом опісторгоспу м'ясо таких риб, як окунь, судак, йорж, пелядь (сирок), харіус, чір, пижян, ряпушка, таймень, тугун, щекур, омуль, нельма, муксун, стерлядь, минь.

Оцініть статтю